www.grupabiegowachtmo.fora.pl

Przepisy Pana poligrafa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.grupabiegowachtmo.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pan poligraf
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miasto Stołeczne Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:27, 25 Mar 2009    Temat postu: Przepisy Pana poligrafa

Paluszki krabowe w sosie pieczarkowym

Przepis wkrótce.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 12:29, 25 Mar 2009    Temat postu:

Czekam z niecierpliwością. Wszelkie potrawy z owocami morza są dla mnie nieznane:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pan poligraf
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miasto Stołeczne Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:29, 25 Mar 2009    Temat postu:

Potrzebne są:

- paluszki krabowe jedno opakowanie (mrożone są pakowane po około 16 sztuk i kosztują około 3,50 zł),
- pieczarki około 30 dag,
- jajko,
- mąka,
- śmietana 18%.

Z pieczarek robimy sos. Trzeba je obrać umyć i pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię na maśle. Na patelnię wlać śmietanę, do której wcześniej dodać trochę mleka i soli i wymieszać. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go wodą z mąką.

Jajka i mąki używamy do obtoczenia paluszków krabowych. Paluszki smażymy na maśle. Usmażone paluszki zalewamy sosem. Można podawać z marynowanymi grzybami.

Czas przygotowania maksymalnie 0,5 godziny, koszt mniej niż 5 zł.

Smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzaku
Moderator



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 292
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 10:29, 26 Mar 2009    Temat postu:

Brzmi smacznie kolego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 12:02, 27 Mar 2009    Temat postu:

A to się je same czy z ryżem?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pan poligraf
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miasto Stołeczne Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:00, 27 Mar 2009    Temat postu:

Ja jadłem to same, ale jak chcesz to możesz jeść to nawet ze szpinakiem Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:03, 27 Mar 2009    Temat postu:

Hahah

nigdy nie jadłem paluszków krabowych dlatego pytam;P


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:15, 11 Maj 2009    Temat postu:

Krzaku napisał:
Brzmi smacznie kolego


No i smakuje wybornie:) Miałem okazję jeść w sobotę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 12:23, 13 Maj 2009    Temat postu:

I zakupiłem składniki. Trochę zmodyfikuję i zrobię swoją wersjęSmile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 10:46, 16 Maj 2009    Temat postu:

Hhahahah i wyszedł klops:D Zamiast śmietany chciałem spróbować jogurt naturalny i niestety nie wyszło jak potrzeba. Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pan poligraf
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miasto Stołeczne Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:53, 21 Cze 2009    Temat postu:

Opowiedz mi o tym co wyszło Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:59, 21 Cze 2009    Temat postu:

Po prostu jogurt się ściął i tyle. Wszystko się rozwalało i Amfik miał dodatkowe danie dnia!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pan poligraf
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miasto Stołeczne Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:40, 14 Paź 2009    Temat postu:

Smażone batony

Potrzebne będą:
- batony mini np, małe Marsy, Snickersy, Twixy itp, co kto lubi,
- jajko,
- mąka,
- mleko.

Robimy ciasto jak na naleśniki, tylko znacznie gęstsze, żeby nie obciekało z batona. Baton zatapiamy w cieście, a następnie wrzucamy do gotującego oleju. Smażymy dość krótko, aby ciasto było dobre, a zawartość nie wypłynęła.
Efekty smakowe, wręcz niespotykane. Nie wystąpiły sensacje żołądkowe.

SMACZNEGO Very Happy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 11068
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów - Legionowo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 15:16, 15 Paź 2009    Temat postu:

Wręcz wielka bomba kaloryczna Very Happy Wiesz ile skoczyłby mi cukier ;P

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzaku
Moderator



Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 292
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chotomów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:23, 15 Paź 2009    Temat postu:

Ale także brzmi smacznie ^^
Choć boje się spróbować takich 'wynalazków' Luzak Razz Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Krzaku dnia Czw 16:24, 15 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pan poligraf
Grupa Biegowa CHTMO



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miasto Stołeczne Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:20, 25 Paź 2009    Temat postu:

Tortilla de Patata - omlet hiszpański

Składniki

* 4-5 średnich ziemniakòw pokrojonych w cienkie plastry
* 5 jajek

* sòl do smaku
* 1 cebula pokrojona w talarki

Opis przygotowania
Cebulę należy przysmażyć do miekkości. Ziemniaki wrzucić na 160 C olej nie smażyć a gotować w tym oleju do zeszklenia. Odsączyć z tłuszczu .Wymieszać dobrze jajka tak aby białko wymieszało się z żółtkiem ale nie było spienione. Wystudzone ziemniaki i cebulę włożyć do jajka,posolić i lekko wymieszać.Smażyć do czasu gdy się zetnie,przykryć patelnię półmiskiem ,przenieść omlet na półmisek i ponownie na patelnię aby podsmażyć spód. Podawać jako dodatek do dań lub przekąskę.

Dziś zrobiłem i zjadłem. Jedna porcja starcza dla 4 osób. Dodałem jeszcze tartego żółtego sera na wierzch drugiej strony (czyli po obróceniu, zrobiliśmy to przykrywając patelnię pokrywką, obracając układ o 180 stopni i następnie zsuwając z powrotem na patelnię).

Wyszło dobre, żeby efekt był w 100% zadowalający można dodać pokrojonej w plasterki kiełbasy. Ziemniaki gotować w oleju tak, aby były prawie dobre do jedzenia.

[link widoczny dla zalogowanych]
Pierwsze smażenie.

[link widoczny dla zalogowanych]
Druga strona, posypana serem.

[link widoczny dla zalogowanych]
Podane.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.grupabiegowachtmo.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Flower Power phpBB theme by Flowers Online.
Regulamin